Финансовият регулатор на Великобритания забрани всякаква  дейност на най-голямата борса за

...
Финансовият регулатор на Великобритания забрани всякаква  дейност на най-голямата борса за
Коментари Харесай

Лондон забрани дейността на най-голямата борса за криптовалута в света

Финансовият регулатор на Англия забрани всякаква  дейност на най-голямата борса за криптовалути в света Бинанс на територията на Обединеното кралство, заяви Би Би Си.

Регулаторът издаде предизвестие за потребителите на Бинанс и посъветва хората да бъдат внимателни от рекламите, обещаващи висока възвръщаемост на вложенията в криптоактиви. Властите са издали предписание рекламните акции на борсата във Англия да бъдат прекъснати до 30 юни.

Органът за финансов надзор не контролира криптовалутите, само че изисква тържищата, които търгуват  с тях, да се записват при тях. Бинанс не е записана от финансовия регулатор и затова няма право да ръководи борса в Обединеното кралство.

Бинанс  е най-голямата. криптоборса в света със седалище на Каймановите острови.  В момента свързаната с групата компания " Бинанс Маркетс Лимитид “ е с централа в Лондон. Основана едвам през 2017 година, тя е една от най-бързо разрастващите се в световен мащаб финансови институции. Борсата търгува със стотици криптовалути, като съвсем всекидневно прибавя нови имена към своето портфолио. Двойките за допустима търговия нормално са свързани с Бинанс Койн, Биткойн, Етериум или USDT.

На 16 септември 2019 година Бинанс пусна в обращение и собствен личен стейбълкойн, вързан към щатския $. Криптовалутата се споделя BUSD (Binance USD), като е втора от типа си, откакто малко по-рано от компанията пусна и монета, обвързвана с английската лира. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР